De centrale administratie van scholengroep Panta Rhei is verhuisd en gehuisvest in de Schoonmeersstraat 26 -

9000 Gent. Routeplan

European sport company games

Donderdag:

Maaike Garré: 1ste 100m lopen, 1ste 100m lopen (Finale), 1ste Verspringen

De Meester Annelies: 1ste Kogelstoten, 2de Verspringen

Badminton: (Deman Tomas, Van Waeleghem Veerle en Hollevoet Nicolaas) hebben 1 match gewonnen.

Basketbal: ( Caignau Patrick, Plets Simon, Huyghe Anton,Tufan Engin, Delagrense Didrich, Comeyne Max)  2x verloren

Bowling: (Braet Eva, De Coene Evie, Lemaitre Danielle, Krasniqi Shaban) 3de in hun Pool maar 1ste plaats voor enthousiaste team

Goessens Dave: 11de Tijdrit van de 51

Van Laere Jan: 4des Tijdrit van de 34

Van den Berghe Peter: 17de Tijdrit van de 51

Flameyn Patrick: 5 matchen gewonnen met Darts en mag naar de volgende ronde

Voetbal: 1 match gewonnen

Petanque: (Van Beirendonk Tom en Roobrouck Jeroen) 69ste van de 136 ploegen

Wieland Pieter: 1ste 50m Rugslag, 2de 100 m Freestyle, 2de 50m Vlinderslag

Verbilt Ann: 7de 100m Freestyle

Boddaert David: 4de 50m Vlinderslag

Van de Putte Joke: 6de 50m Vlinderslag, 4de 200m Medley

Zwemmen: 3de 4x100m Freestyle Vrouwen (Haentjes Evelien, Vermeule Noortje, Van de Putte Joke, Verbilt Ann), 3de 4x100m Freestyle Mixed (Verbilt Ann, Van de Putte Joke, Boddaert David, Wielandt Pieter)

Padel: Uitslag zie Vrijdag

Schaken: Uitslag zie Vrijdag

Vrijdag:

4de 4X 100m lopen bij de vrouwen (Bert Kristel, De Pauw Nathalie, De Meester Annelies, Garré Maaike)

Badminton: ( Deman Tomas, Van Waeleghem Veerle en Hollevoet Nicolaas) 3 matchen gewonnen eindigen 1ste in hun Pool. Op totaal van de 2 dagen eindigen ze de 33ste plaats van de 48 teams

Bowling: De Coene Evie eindigde 87ste , Braet Eva 109de , Lemaitre Danielle 112de van de 131 vrouwen, Krasniqi Shaban eindigde 304de van de 327 mannen.

Schaken: Vergauwen Bart werd 21ste, Audooren Olf 36ste en Cornelis Werner 37ste van de 49.

Voetbal: (De Coene Evie, Geers Stefaan, Rodriguez Tomas, Vandekerckhove Harm,…) zijn 12de geworden van de 22

Padel: (Van Trappen Tomas en Van Gastel Simon) zijn 5de van de 9 geworden.

Petanque: ( Van Beirendonck Tom en Roobrouck Jeroen) 69ste van de 136 geworden.

Boddaert David werd 10de op de 50m vrije slag van de 20 deelnemers

Wielandt Pieter: 1ste 100m rugslag, 2de 50m vrije slag, 2de 200m vrije slag.

Verbilt Ann: 7de van de 13 op 50m vrij slag

Van de Putte Joke: 5de op de 200m zwemmen van de 9 deelnemers

Haentje Evelien: 9de op de 200m zwemmen

4de 4x50m Medley zwemmen (Haentjes Evelien, Vermeule Noortje, Van de Putte Joke, Verbilt Ann)

4de 4x50m Medley zwemmen (Verbilt Ann, Van de Putte Joke, Boddaert David, Wielandt Pieter)

Scholengroep Gent is in rouw.

Op 6 juni 2017 vond de uitvaartplechtigheid plaats van directeur Rudi Lammens: http://www.bsmijlpaal.be

De raad van bestuur, college van directeurs en de medewerkers zullen Rudi missen.

Ik word vrachtwagenchauffeur@ KTA MoBi vanaf 16 jaar

Bekijk het filmpje van KTA Mobi

 

GO! Lyceum Gent organiseert sponsorloop ten voordele van het kinderkankerfonds 

GO! Lyceum Gent organiseert vandaag een sponsorloop van vzw Kinderkankerfonds. Het parcours werd officieel geopend in het bijzijn van prins Laurent, dhr. Tapmaz, de schepen voor Sport, en professor emeritus dhr. Benoit, de oprichter van het kinderkankerfonds.

Zie ook: https://www.inforegio.be/scholengroep-panta-rhei/nieuws/go-lyceum-gent-organiseert-sponsorloop-ten-voordele-van-het-kinderkankerfonds

Mijlpaal-Vippies als televisievedetten

Op 30 maart streek op basisschool Mijlpaal een VRT-ploeg neer, om beelden te maken die kaderden in een experiment met kraantjeswater en drinkbussen. Dat het leidingwater er van bijzonder goede kwaliteit is, daar is presentator Kobe Ilsen het dynamische bewijs van. Kobe degusteerde, proefde opnieuw én keurde goed. Dat het kraanwater van basisschool Mijlpaal lekker smaakt, is een uitgemaakte zaak én leuk meegenomen. Maar belangrijker: is de natuurlijke balans van het water in orde? En bij uitbreiding: is drinkwater uit de kunststoffen drinkbussen van de kinderen veilig? Wat met mogelijk bacteriële besmettingen? Op de openingspagina van de schoolwebsite kan u enkele foto’s van de opnamedag bekijken. Als u de beelden tot leven wil zien komen, verzamel dan met de ganse familie gezellig voor de buis op woensdag 10 mei 2017, om 20u40. Wij reserveren alvast een plaatsje op onze eigen sofa, een fris glas ‘chateau la pompe’ binnen handbereik. Gezondheid! Voor wie de uitzending heeft gemist: de link naar de uitzending vindt u binnenkort op de schoolwebsite www.bsmijlpaal.be

Goud voor Nina Derwael - Topsportschool Atheneum Gent Voskenslaan

Nina Derwael schrijft geschiedenis op het EK gymnastiek. Onze landgenote legde een foutloze oefening af aan de brug met de ongelijke leggers en werd beloond met 14,633 punten, beter dan tijdens de kwalificaties. De 17-jarige zorgt zo voor de eerste gouden medaille voor België ooit op het EK.

https://www.youtube.com/watch?v=sQF-oKbGjKo

 

Hoe kan je kinderen met emotionele problemen helpen?

https://www.facebook.com/GOonderwijs/videos/10155273391799874/

Hoe kan je kinderen met emotionele problemen helpen? GO! MPI De Oase heeft een educatieve tuin waarin hun leerlingen tot rust kunnen komen en energie kwijt kunnen.

 

Hare Majesteit de Koningin bezoekt het Koninklijk Technisch Atheneum MoBi te Gent ikv de Week tegen pesten. De Koningin maakt kennis met nieuwe pedagogische methodes tegen pesten en die het welbevinden van leerlingen verhogen.

https://www.monarchie.be/nl/agenda/go-kta-mobi

 

Volgende acties brachten samen 5.548 euro op:

Het CHOCOSOEP EVENT door de “Specifieke Lerarenopleiding”: 2.023 euro voor vzw TEJO

De TRUCKWASH FOR LIFE door de “Opleiding Vrachtwagenchauffeur”: 3.120 euro voor vzw Rondpunt.

Deelname aan de WARMATHON door cursisten en personeel van diverse afdelingen: 405 euro


 

Op de facebookpagina van het CVO vind je enkele sfeerfoto’s van bovenstaande acties.

https://www.facebook.com/cvopantarhei

Leuk is ook het interview dat Studio Brussel had met onze collega Koen Lemmens naar aanleiding van de truckwash for life.

https://dewarmsteweek.stubru.be/vind-je-actiefilmpje/38345

Nogmaals dank aan alle actievoerders. In het bijzonder de organisatoren van de diverse acties.

Katholiek onderwijs verliest terrein in de stad

In Gent en Antwerpen kiezen steeds meer eerstejaars voor het Gemeenschapsonderwijs

In het Brussels Gewest en bijna alle provinciehoofdsteden verliest Katholiek Onderwijs Vlaanderen terrein. Twaalfjarigen komen er steeds vaker terecht in scholen van het Gemeenschapsonderwijs (GO!).

31-12-16, 09.23u - Remy Amkreutz

 

Een plekje op een schoolbank in de stad betekent vaker dan ooit een plek in het Gemeenschapsonderwijs. Eerstejaars uit het regulier secundair onderwijs komen in de grote steden minder terecht in katholieke scholen. Katholiek Onderwijs Vlaanderen, dat zo'n driekwart van alle leerlingen uit het secundair herbergt, blijft wel overal ruimschoots aan kop, maar verliest marktaandeel. Dat blijkt uit statistieken van het Vlaams departement van Onderwijs, die een evolutie tussen het schooljaar 2008-2009 en 2015-2016 laten zien.

Martin Valcke. ©Martin Valcke

Opvallend is dat het vrij onderwijs, dat in absolute aantallen zo goed als overeenkomt met het katholiek onderwijs, vooral terrein prijsgeeft in zijn traditionele bastions. In Brugge bijvoorbeeld, verliest het in zeven jaar tijd bijna 2 procent. In Leuven tekent zich een afname van 3,5 procent af. Een trend die ook waarneembaar is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in Antwerpen en in Gent. Alleen in Hasselt stijgt het marktaandeel van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Het GO! gaat elders doorgaans met de winst lopen. Verreweg de grootste stijging, ruim 5 procent, valt te zien in het Brussels Gewest.

"Voor alle duidelijkheid: er is geen sprake van een leegloop in het katholiek onderwijs", zegt Martin Valcke, professor onderwijskunde aan de UGent. "We zien dat scholen, soms onbewust, meer met elkaar concurreren. Daarbij is het wel zo dat nogal wat klassieke stedelijke scholen, die vaak katholiek zijn, vol zitten. Het heeft daarom ook met de demografische evoluties te maken. Aangezien de stedelijke bevolking is gegroeid, bestaat er van nature een grotere vraag naar het Gemeenschapsonderwijs."

'Nogal wat klassieke stedelijke scholen, die vaak katholiek zijn, zitten vol. Maar de stedelijke bevolking groeit wel'

MARTIN VALCKE, PROFESSOR ONDERWIJSKUNDE (UGENT)

Het verklaart waarom de schommelingen in Gent of Antwerpen zelf minder groot zijn dan in de randgemeenten. Anders gesteld: steeds meer stedelijke twaalfjarigen gaan naar school in bijvoorbeeld Mortsel of Merelbeke. In zowel de Gentse als de Antwerpse rand is het marktaandeel van de vrije scholen met 4 à 5 procent gedaald. Het Gemeenschapsonderwijs heeft daar, zo stelt Valcke, bewust voor gezorgd door grote, nieuwe scholen te bouwen aan de rand van de stad.

"In Antwerpen zie je dat er veel minder een specifieke voorkeur voor het katholiek onderwijs bestaat", zegt Valcke. "De druk op de rand om voor extra scholen te zorgen, is er ook veel groter. En de nieuwe scholen die zijn gebouwd, zijn net als in Gent vaker van het GO!. Het gaat om een zeer bewuste politiek. Al jaren zet het GO! in op grote bouwprojecten aan de rand. Katholiek Onderwijs Vlaanderen zou daar meer op moeten inzetten, maar zit met een grote handicap. De koepel was historisch rijk door het patrimonium, maar dat is vandaag een vergiftigd geschenk. De gebouwen zijn verouderd, waardoor de schoolbesturen kampen met hoge energiekosten."

Als Valcke stelt dat het Gemeenschapsonderwijs de voorbije jaren sneller aanspraak maakte op noodzakelijke fondsen om te kunnen bouwen, dan spreekt Lieven Boeve hem niet tegen. De topman van het katholiek onderwijs benadrukt dat het totale aantal leerlingen in de steden doorgaans op peil blijft, maar dat de bijkomende leerlingen eerder zijn terechtgekomen bij de andere aanbieders.

"Eerlijk is eerlijk: de vrijheid van onderwijs werkt ook in de andere richting. Als ouders bewust niet voor het vrij onderwijs kiezen, dan kan ik daarmee leven. Maar als ouders omwille van een capaciteitsprobleem niet voor onze scholen kunnen opteren, dan heb ik daar wel een probleem mee. Vandaag zien we dat ouders niet altijd vrij kunnen kiezen. In sommige steden is de vraag zeer groot, maar hebben de katholieke scholen geen plaats meer. Wij zullen scholen gaan bijbouwen, maar we moeten de bestaande gebouwen ook kunnen openhouden. En dat is niet altijd even eenvoudig, omdat het patrimonium verouderd is."

Leerlingen weigeren

Het is daarom maar de vraag of de huidige trend nog kan worden omgebogen. Volgens GO!-bestuurder Raymonda Verdyck zou de groei zelfs nog groter kunnen zijn. "We moeten elk jaar leerlingen weigeren. Meer centen zouden dus zeker voor meer plaatsen en een groter marktaandeel zorgen. We worden veel meer, en dat is niet meer dan terecht, gepercipieerd als onderwijs dat kwaliteit levert en jongeren leert omgaan met een erg diverse samenleving. Al vanaf het begin zijn wij ingegaan op de vraag van de ouders naar extra plaatsen. We hebben zo onze maatschappelijke rol gespeeld."

 

De Wijze Eik verkocht op hun winterfestijn meer dan 2000 kaarsjes en haalden op die manier 1732 euro op voor het KinderfondsTanderuis. Op dinsdag 20 december gingen juf Clémentine en juf Dina naar Boom en kwamen om 11.45 u op radio en televisie.

Klik op de afbeelding voor het filmpje

Volg ons nu ook op Facebook!

https://www.facebook.com/scholengroeppantarhei